Skip to content

Seglarcafé Underhållande och lärorika samtal

Jag pratar med äventyrare och experter om spännande seglarelaterade saker när jag håller en serie webinarier under de närmaste månaderna. Du kan vara med. Det kostar inte ett öre! Varken i transport eller deltagaravgift!

Det är live och det betyder, till skillnad från ett redan inspelat program, att du kan ställa frågor.

Här har du programmet för de webbinars som redan är planerade.

250 kvinnor och några få män

Många tror att man kan finansiera sin långsegling genom att ha betalande besättning ombord. Men kan man verkligen det på en svensk båt? Och vad betyder det för seglingen att alltid ha besättning med på båten?

Jag pratar med Linda Lindenau om utmaningarna och glädjen med att ha gäster/gastar på sin båt. Hon kommer med tips till att få det sociala livet att fungera ombord. Viktigt inte bara på en långsegling, men även när vi seglar här hemma.

Linda Lindenau är författare till boken Ta Rodret, kvinna! Hon är dessutom YouTuber, seglingsinstruktör och långseglare. Som en av få kvinnor har hon seglat runt jorden med betalande besättning. 250 kvinnor, och några få män, har deltagit på olika sträckor.

Webinaret var d 26 januari 2021 men du kan se en sammanfattning med alla highlights här…

Arktisk feber

Det blir mer och mer populärt att segla på vintern, men Tobias Törnebohm tog det ett steg längre: Han uppsökte vintern i sin segelbåt Bölja och seglade längre norrut än de flesta. Bland isberg och isbjörnar seglade han till Björnön och Svalbard.

Jag pratar med Tobias Törnebohm om att segla i kallt vatten. Han kommer med en mängd tips om att segla på vintern och till Arktis.

Tobias Törnebom är författare, långseglare och föreläsare. Han har skrivit boken Arktisk feber om seglingen till Svalbard.

Webinaret var d 9 februari men du kan se en sammanfattning med alla highlights här…

Seglarcafé

No bullshit, just sailing

Erik Aanderaa är en vild, norsk viking. Han har precis seglat runt Norskahavet till den arktiska ön Jan Mayen, Island, Färöarna, Shetlandsöarna och tillbaka till Norge.

Jag pratar med Erik om solo-segling. Hur hanterar han de långa överfarterna när han är ensam på båten? Är solo-segling ett enklare eller mer komplicerat tillvägagångssätt för långfärdssegling?

Erik Aanderaa är en populär YouTuber med mottot ”No bullshit, just sailing”. Hans senaste segling är dokumenterad i fem avsnitt på “Sailing around the Norwegian sea” på Youtube och har setts av hundratusentals människor.

Webinaret var 16 feb 2021, men du kan se det inspelat här – inkl alla highlights.

Seglarcafé

Segla riktigt långt

Årets Kvinnliga Äventyrare 2018, Emma Ringqvist, har seglat 15000 sjömil i sin L32 Caprice. En segling på nio månader, varav sju ute till havs. Från Göteborg till Södra Oceanen och hem igen.

Jag pratar med Emma Ringqvist om att segla långt, riktigt långt. Hur förbereder man sig för två och en halv månad till havs? Varför vill man vara på havet så länge? Hur hanterar man de problem som uppstår?

Efter att ha seglat över Atlanten till Brasilien, och sedan ner till Tristan da Cunha, seglade Emma non-stop och utan fungerande motor från Sydatlanten och över ekvatorn till Skottland. En non-stopp segling på 67 dygn som hon i 2018 kårades som Årets Kvinnliga Äventyrare för.

Webinaret var 3 mars kl 19.30 men du kan se en inspelning här.

The Sailing Office

Malin Löf och Johan Hammarlund arbetar som YouTubers medan de seglar runt på segelbåten RAN. Men vilka konsekvenser har det för deras seglarliv? Ger det en extra krydda att arbeta medan de seglar? Eller är långseglarlivet nu bara ännu en dag på kontoret?

Fler och fler långseglare får sina inkomster som IT-konsulter, översättare, designers, filmskapare och fotografer. Arbete som kan utföras online var som helst. Jag pratar med Malin och Johan om glädjen och svårigheterna med att arbeta under seglingen. Du får en unik inblick i hur det är att arbeta från en båt.

Malin och Johan är mest kända från den populära YouTube-kanalen RAN Sailing. De har seglat sedan januari 2016, när de lämnade Sverige för att segla i Atlanten och Stilla havet. Varje fredag släpps ett nytt avsnitt från deras äventyr på YouTube och det ses av hundratusentals människor.

Webinaret var 15 mars 2021, men du kan se en inspelning här.

Vill du vara säker på att höra om kommande evenemang?

Gör som över 17 000 andra och anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Då hör du också när det finns nya evenemang:
Seglarcafé