Skip to content

Ankarliv Lär dig att ankra och få fler upplevelser med din båt

Ankarliv

Få fler upplevelser

Det ligger en mängd upplevelser som bara väntar på dig. Du behöver inte ens en gång segla långt bort. Ibland finns de precis utanför hamnen. Vill du också få ta del av dem? Du behöver inte segla hela vägen till Karibien eller till Medelhavet för att få möta vilda djur eller få ett äventyr på otillgängliga öar.

Ankerliv-norge-1

Sov tryggt för ankar

Ankarliv lär dig att ankra. Du kommer våga lämna din ankrade båt medan du är inne på en av de spännande svenska öarna som du annars inte kan besöka.

Så kan du tryggt sova med sälar och tumlare runt om din båt. 

Lura inte dig själv

Om du vill långsegla är det ett måste att lära dig att ankra. Men även här hemma går du miste om många upplevelser om du inte vågar ankra.

Ankerliv-Barbuda

Få äventyr!

Ankarlivet behöver inte alls att ersätta hamnlivet, men en natt för svaj, då och då, kan ge helt nya upplevelser med båten.

 Det kräver såklart att du kan sova tryggt på natten. Du ska vara säker på, att ankaret inte plötsligt släpper taget.

Jag har själv övernattat närmare 1000 gånger för ankar. Jag känner mig alltid trygg och jag har i stort sett aldrig haft problem. Den erfarenheten delar jag med dig i denna boken.

ankerliv-opslag2

Den kompletta manualen till ankring

”Ankarliv – lär dig att ankra och få fler upplevelser med din båt” lär dig genom många illustrationer, inspirerande historier och exempel på hur du:

  • Väljer det rätta ankaret
  • Hittar den ideella ankarplatsen
  • Får ankaret att sitta fast
  • Säkrar dig om att du kan få upp ankaret igen
  • Ankra i vikar med många båtar
  • Skärgårdsankra
  • Undviker att bryta mot de oskrivna reglerna på ankarplatsen

”Ankarliv – lär dig att ankra och få fler upplevelser med din båt” är den kompletta manualen till att på ett enkelt sätt få ännu fler upplevelser med din båt genom att ankra tryggt och säkert.

Massor av inspiration

Det finns gott om historier från ankringsplatser här hemma och ute i världen. Du kommer inte bara att lära dig att ankra säkert, utan också få inse hur många äventyr som finns där ute om du bara ibland kastar ankar.

ankerliv-mand-laeser
Ankerliv-2opslag

Svart bälte i ankring

Med hjälp av alla illustrationer, tips, berättelser och fakta kan du också bli en ninja i att ankra.

Boken är skriven med ett lätt och humoristiskt språk, och du kommer känna dig road under tiden du själv blir expert på ankring.

Thomas-graa

Om författeren

Författare, frilansskribent och föreläsare Thomas Veber har skrivit flera böcker om segling.

Han har seglat över Atlanten tre gånger, seglat genom Sverige och Europa på kanaler flera gånger, seglat ett år i Medelhavet, två gånger i Karibien, på Norges västkust och i Östersjön från Finland i norr till Tyskland i söder.

Förutom i hans egna böcker har flera av Thomas Vebers resor också dokumenterats i TV, radio, tidningar och i podcasts i Sverige och i utlandet.

Vill du också ankra?

”Ankarliv – lär dig att ankra och få fler upplevelser med din båt” är en komplett manual till att på ett enkelt sätt få ännu fler upplevelser med din båt

Ankarliv

Ankarliv

Lär dig att ankra och få fler upplevelser med din båt

Förlag: Ocean Dream
Andra reviderade upplaga
ISBN: 978-91-985069-5-2
108 sidor
Softcover
Många bilder
Fakta
Tips och råd
Lärorika historier
Inspiration

Normalpris: 198:- kr.