Skip to content

Böcker

Ett urval av mina böcker på svenska.

Den sista idioten är inte född än

Till Medelhavet i en 17 fots båt

Kan man åka ut i världen även om man har fastnat i ekorrhjulet och har jobb, bolån och familj som kräver all uppmärksamhet? Thomas Veber hittade lösningen i en 17 fots motorbåt, som han körte ner på Europas floder och kanaler – ända till Medelhavet.

I Den sista idioten är inte född än undersöker Thomas Veber om man kan få uppleva äventyr på en liten budget i en 17-fots båt.

Tillsammans med sin kusin, tonårsson och en vän åker Thomas Veber ner för Europas floder och kanaler på jakt efter äventyr i sin orangea motorbåt Mini Lisa. Resan kommer att bjuda på mycket mer än han själv först trodde.

Slusshandboken

Så här åker du på kanaler från Östersjön till Medelhavet

Med Slusshandboken får du hjälp med att åka på kanaler från Sverige i norr till Frankrike i söder. Förutom översiktskartor och förslag på egna kanaläventyr får du bra tips och tricks för att få en fantastisk upplevelse på de europeiska floderna och kanalerna.

Ny, reviderad och utökad utgåva

Inkluderar nu förutom kanaler i Sverige, Norge, Finland, Skottland, Tyskland, Nederländerna, Belgien och Frankrike även Stående Mastrutten i Nederländerna och Kielkanalen.

Tyskland och Luxemburg

Guide till Europas kanaler

Upplev Tyskland på ett helt nytt sätt med hjälp av denna omfattande guidebok för upplevelser på tyska floder och kanaler. Oavsett om du är en erfaren seglare eller nybörjare, kommer denna bok hjälpa dig att planera och genomföra den perfekta kanalturen på några av Europas vackraste vattenvägar.

Med denna boken som din reskamrat får du bland annat:

  • Översikts- och detaljkort över hamnar, floder och kanaler
  • Beskrivningar av hamnar, förtöjningsmöjligheter och slussar
  • Vattendjup, tankstationer, priser och kontakter.

Utmaningen

En nästan omöjlig segling från Mallorca till Skanör

Precis som vanligt, skildrar Thomas genom sin positiva ton glädjen med att vara på havet och att få leva ombord på en båt under en lång havssegling.

Trots att det vid första anblicken är en omöjlig resa, han ger sig ut på…

Läs mer …

Ankarliv

Lär dig att ankra och få fler upplevelser med din båt

Den kompletta manualen till att på ett enkelt sätt få ännu fler upplevelser med din båt genom att ankra tryggt och säkert. Den är skriven med ett lätt och humoristiskt språk, och du kommer känna dig road under tiden du själv blir expert på ankring.

Läs mer …

Ett år utan skor

En familj på äventyr

Ett-ar-utan-skor-cover900

En gripande och ovanlig reseskildring om en helt vanlig familj som kliver av vardagsstressen och förvandlar tillvaron till ett äventyr.

I Ett år utan skor – en familj på äventyr bryter familjen Veber upp från vardagen för att följa drömmen om ett äventyr till sjöss. Föräldrarna säger upp sig, barnen tas ur skolan och huset blir under 15 månader ersatt med en 30 fots segelbåt. Relationen testas, levnadsstandarden förändras och tvivlen sätter in.

Läs mer …

Segla till Medelhavet

Tips till genvägen via Europas floder och kanaler

segla-medelhavet-cover150Hur lång tid tar det att segla till Medelhavet? Vad kostar det? Vilka certifikat behöver jag? Dessa och många fler frågor om långfärdssegling ger boken ”Segla till Medelhavet” svar på.

Just nu GRATIS som e-bok.

Läs mer …

Slusshandboken

Så slussar du till Medelhavet

slusshandboken-cover-150Vill du ta genvägen till Medelhavet genom floderna? Korsa Sverige i båt? Ta på upptäcktsfärd på Norges, Skottlands eller Finlands kanaler?

Här finns all information om slussar, certifikat, vägval och mycket mer.

Läs mer …