Skip to content

Thomas Veber

Var hittar du en duktig föreläsare? Här!

Om Thomas Veber

”Den sista i dioten är inte född än!” Så reagerade omgivningen när Thomas Veber berättade att han tänkt segla till Medelhavet via Europas floder och kanaler i en 17-fots orange motorbåt från 70-talet.

Omgivningen var också skeptisk när Thomas tidigare sa upp en ledarposition i IT-branschen för att segla 15 månader till Karibien tillsammans med sin fru och två barn.

För att inte tala om när han under ett år drev ett IT-konsultföretag från en klassisk mahognysegelbåt i Medelhavet – långt innan uttrycket digital nomad blev modernt.

Om Thomas Veber

Trots att skeptikerna ibland står på rad, lyckas Thomas Veber alltid genomföra sina, ofta lite annorlunda, projekt. Många gånger gör han dessutom allt lite enklare och därför blir det ofta på en lägre budget än vad andra använder.

I sitt jobb som IT-chef i ett internationellt industriföretag använder Thomas Veber varje dag erfarenheterna från havsseglatsen när projekt ska genomföras. Han använder till exempel erfarenheten från att segla över Atlanten för att systematiskt få bra idéer. En pressad situation i en kuling och stora vågor utanför Afrikas kust använder han för att säkerställa att IT-projekt blir klara i tid.

Åtta snabba fakta…

Thomas Veber har…

  • Varit 1 gång på TV 2 Nyheterna och på förstasidan av Jyllands-Posten
  • Deltagit 2 gånger i soffan i Go’ aften Live
  • Seglat 3 gånger över Atlanten
  • Kört 4 gånger ut på längre motorcykelresor, bland annat i Island
  • Haft 5 jobb inom IT-branschen
  • Gjort 6 reseprogram till SVT
  • Skrivit 7 böcker
  • De senaste 8 åren föreläst på bibliotek, skolor, företag och i föreningar
Om Thomas Veber

”Inget är omöjligt, det handlar bara om att få den rätta idén” är Thomas Vebers motto, och det används både i rollen som IT-chef och på seglatserna ute i världen.

Om Thomas Veber

Med ett inspirerande och humoristiskt föredrag hjälper Thomas Veber nu anställda på företag att bli mer effektiva och samtidigt öka arbetsglädjen.

På skolor håller han föreläsningar med ett gigantiskt energitillskott för de äldsta eleverna, som egentligen klarar sig bra i skolan, men som saknar lite självförtroende för att själva leva ut sina små och stora drömmar.

Thomas hjälper också seglare i in- och utlandet att få fler upplevelser med sina båtar – oavsett om de vill segla i hemmavatten eller långt utanför Sveriges gränser.

Han föreläser på bibliotek, i föreningar och på mässor och har skrivit flera fack- och inspirationsböcker om sina äventyrsseglatser. Dessutom har han gjort en rad filmer på YouTube.

Störst på äventyrssegling!

Thomas Vebers nyhetsbrev är kanske Europas största om äventyrssegling och om att få fler upplevelser med sin båt. Gör som över 22.000 andra och skriv upp dig.

”Jag behandlar dem som får mitt nyhetsbrev som min innersta krets. Så när du anmäler dig blir du ibland invigd i några riktigt coola saker (inkl. tillfälliga gratis saker).”

Om Thomas Veber

Bli inspirerad, klokare eller underhållen…

Föreläsningar och kurser

”Holbæk Båtklubb var fylld med seglare och det fanns inte en ledig kvadratmeter på golvet, så det var ståplats för de sista.”
 
– Holbæk Båtklub
 

Böcker

”Boken är läst och jag vill läsa den igen direkt.”

– Lene Bröker

Läs mer om mina böcker…

Filmer

”Spännande och verkligen inspirerande!”

– Tim Larsen

Se mina filmer…

Om Thomas Veber

Kontakt!

Har du något på hjärtat? Jag älskar att prata!

Thomas Veber
Grävlingevägen 7
SE-239 41 Falsterbo
Sverige

+46 76 162 18 37

Du kan också nå mig här…

@vebersail

Fakta

Thomas Veber är född på danska ön Ærø 1975. När han var 25 flyttade han till Spanien, och efter en seglats till Karibien träffade han sin svenska fru och flyttade till Skåne.

Sedan dess har han simmat med pirayor i Venezuela, kört motorcykel på platser i Island där lokalbefolkningen trodde att det var omöjligt och han har drivit ett IT-konsultföretag medan han har rest.

Men det är seglingen som är den stora passionen och han har seglat över Biscayabukten och Atlanten flera gånger och dessutom utforskat Europas floder och kanaler efter upplevelser.

Om Thomas Veber