Ny bok: Så slussar du till Medelhavet

En ny bok av författaren Thomas Veber, aktuell som seglar-pappan på SVT’s “Familjer på äventyr”, hjälper svenska båtägare att ta genvägen via floder och kanaler till Medelhavet.

“Kanalvägen är ett snabbt och bekvämt sätt att komma ner till värmen”, berättar Thomas Veber som själv har kört med båt genom Europa tre gånger. ”Även om jag har kört vår egen båt från Östersjön till Medelhavet på 25 dagar, är slussning ute i Europa mycket svårare än i Sverige. Kanalerna i Europa är främst för yrkestrafik och inte som i Sverige anpassade för fritidsbåtar.”

slusshandboken-uppslag400px

Slusshandboken är en totalt reviderad utgåva av Slusehåndbogen som i några år har funnits tillgänglig på Thomas Vebers modersmål danska. Den innehåller all information som kanalseglare behöver veta om vägval, slussning, förtöjning, avfendring, certifikat och hur man anropar på olika språk via VHF-radio. Den nya svenska utgåvan inkluderar utöver kanalvägen till Medelhavet även kanaler i Sverige, Norge, Finland och Skottland samt information om kraven som skeppare och båt måste uppfylla.

“Har du inte alla dokument ombord kan du få problem”, säger Thomas Veber. “Tidigare var det svårt att hitta all information samlat på ett ställe, men det problemet är nu löst med Slusshandboken”.

slusshandboken-3dcover200px

Slusshandboken
ISBN 9789198287042
Paperback
107 sidor
Pris: ca 149:- kr

Läs mer om hur Slusshandboken kan hjälpa dig till Medelhavet

Köp Slusshandboken hos Bokus.com