Den första stormen

Det ska vara en trevlig upplevelse att segla. Därför låter vi ombord på Anna Lisa alltid vädret bestämma när det är tid för avgång. Vi seglar hellre ett par dagar tidigare, eller ligger stilla ett par dagar längre, för att vara säkra på att det blir en bra segling.

De bästa förutsättningarna för en trevlig segling, är när vädret är bra.

Ändå kan det tyvärr hända, att vi blir överraskade av dåligt väder, trots en bra väderutsikt. På väg från det spanska fastlandet ut mot Mallorca skulle vi få ca. 8-10 m/s plattläns, men vinden ökade till stormstyrka.

Det var en förfärlig natt, men stormen som vi fick i starten på vår långsegling till Karibien, var ändå en sund upplevelse för oss.

 

Här över är ett 3-minuters klipp från TV-programmet “Familjer på äventyr” där man i sex avsnitt bland annat kunde följa med på vår segling till Karibien. Här i storm på väg till Mallorca.

Vi vill göra allt för att undvika segling i storm igen, men vi fick ändå med oss några viktiga insikter: Vi klarar det, även om det är obehagligt. Och det får rädslan för framtidens dåliga väder på världshaven att bli lite mindre.