Îles Frioul – en hemlighet i Medelhavet?

Jag vill dela en hemlighet med dig. Ja, det är kanske inte en riktig hemlighet, men om du inte vet, då är det nästan som en hemlighet.

Precis utanför Marseille på franska Medelhavskusten finns en riktig pärla. En liten skärgård som kallas Îles du Frioul. Öarna ligger bara 23 sjömil från där Rhône löper ut i Medelhavet, så det är en bra destination för att testa båten i Medelhavet om du kommer ut från kanalerna.

frioul-ankerplads

På Frioul finns allt du drömmer om när man pratar om segling i Medelhavet. Bra, skyddade ankarvikar med vatten så klart att du kan se fisk som simmar runt båten. En liten stad, i och för sig bara med hotell och turistlägenheter, men med de flesta nödvändigheter: Glass, livsmedelsbutik , tvätt och restauranger. Om du föredrar att vara i hamn fram för att ligga för ankar, finns det även en hamn på öarna.

Det sköna med att ha en båt, är att det är lätt att besöka otillgängliga öar. Îles du Frioul är inte så otillgängliga som så många andra, för det finns en färja till Marseille. Då kan öarna även användas för att utforska Frankrikes andra stad, och man kan återvända till lugn och ro på kvällen.

Så här seglar du till Medelhavet på en månad (utan att komma ut i dåligt väder)

  • Hur mycket kostar det?
  • Kan du göra det med din egen båt?
  • Dokument och certifikat du behöver

Ta genvägen till Medelhavet genom Europas floder och kanaler. Få min bok “Segla till Medelhavet” med råd inför långfärdsseglingen och de bästa tipsen till en enkel tur på floder och kanaler till Medelhavet.

Gör som över 20 000 andra och anmäl dig till mitt nyhetsbrev. Då får du boken till din e-post, och det kostar inte en krona! Mitt gratis nyhetsbrev kommer 1-2 gånger per månad med tips, erbjudanden och ibland gratis saker.