Segla riktigt långt

Årets Kvinnliga Äventyrare 2018, Emma Ringqvist, har seglat 15000 sjömil ensam i sin L32 Caprice. En segling på nio månader, varav sju ute till havs. Från Göteborg till Södra Oceanen och hem igen.

Vi pratade jag med Emma Ringqvist om att segla långt, riktigt långt. Hur förbereder man sig för två och en halv månad till havs? Varför vill man vara på havet så länge? Hur hanterar man de problem som uppstår?

Efter att ha seglat över Atlanten till Brasilien, och sedan ner till Tristan da Cunha, seglade Emma non-stop och utan fungerande motor från Sydatlanten och över ekvatorn till Skottland. En non-stopp segling på 67 dygn som hon i 2018 kårades som Årets Kvinnliga Äventyrare för.

Se inspelningen med alla highlights här

 

Du kan vara med när jag pratar med Emma Ringqvist om att segla riktigt långt och till skillnad från en inspelad intervju kan du under själva webinaren få ställa just dina frågor. Det är alltid många som tar chansen och ställer frågor – min erfarenhet är att dessa webbseminarier är riktigt trevliga!

Brygg en kopp kaffe eller ta en öl och sätt dig i din favoritstol och var med. Det kostar inte ett öre! Varken i transport eller deltagaravgift.

Live-webinaret var 3 mars 2021, men här kan du se en inspelning

 

 

I en rad webinars pratar jag med långfärdsseglare. De nästa är Årets Kvinnliga Äventyrare Emma Ringqvist om att segla riktigt långt och Malin och Johan från RAN Sailing om att jobba från båten.

>> Se hela programmet här