Få fler upplevelser med din båt

Jag försöker alltid göra så att seglingen och upplevelserna är så lättillgängliga som möjligt.

Uttrycket “If you can dream it, you can do it” ligger det ju mycket i, men ibland ska man sätta ribban lite lägre. Jag tycker det är bättre att få de lättillgängliga upplevelserna, än att inte få några alls – om drömmarna är så stora, att man aldrig uppnår dem.

Med båten är det lättaste sättet att få upplevelser på, efter mitt tycke, att ankra.

Jag höll egentligen på att researcha till en bok om spännande och exotiska platser här hemma som man bara kan komma till med egen båt …

Men så insåg jag något viktigt: 
Det räcker inte att ha en båt. Man ska också våga ankra, för på många av de här spännande platserna finns ju ingen hamn.

Så first things first … 

Jag har pratat med riktigt många, som känner sig otrygga när de ankrar.

Det är därför som jag nu har skrivit boken “Ankarliv – Lär dig att ankra och få fler upplevelser med din båt”. Jag delar här med mig av min egen erfarenhet till dig, så att du också kan få ta del av de här fantastiska upplevelserna – oavsett om du är på väg ut i världen, eller om du mest seglar här hemma.

Du kan lätt få fler upplevelser
Jag har ankrat i Kattegatt och haft tumlare som simmat runt om båten – bara ett par meter bort! I Öresund var det sälar bredvid mig! Det hade jag aldrig fått uppleva, om jag hade gått i hamn.

I Sverige har vi många bra ställen som man kan ankra
Efter lite träning så är det lätt att se på sjökortet var det går att hitta en säker ankarplats. Ankringen behöver inte ersätta livet i hamnen – men en natt för svaj då och då kan ge riktigt stora upplevelser som varar länge.

Lurar du dig själv?
Om du vill långsegla är det ett måste att lära dig att ankra. Men även här hemma går du miste om många upplevelser om du inte vågar ankra. Det är alltså helt fantastiskt att en juninatt ankra och ha sälar och tumlare bara ett par meter från båten.

Det kräver såklart att du kan sova tryggt på natten. Du ska vara säker på, att ankaret inte plötsligt släpper taget.

 

Massor av inspiration
Ankarliv lär dig att ankra. Du kommer våga lämna din ankrade båt medan du är inne på en av de spännande svenska öarna som du annars inte kan besöka.

Det finns gott om historier från ankringsplatser här hemma och ute i världen. Du kommer inte bara att lära dig att ankra säkert, utan också uppleva hur många äventyr som finns om du bara ibland kastar ankar.

Gratis bok?
Ligger du bara en enda natt för ankar, i stället för att gå i hamn, så har du inte bara fått en fantastisk upplevelse – pengarna till boken är intjänade i sparade hamnavgifter. Vid övernattning nummer två har du tjänat pengar på det. Det är ju nästan samma sak som en gratis bok! ?

Svart bälte i ankring
Det är för mig viktigt, att det ska vara både underhållande och spännande, när du läser boken och själv blir expert på ankring.

Med hjälp av alla illustrationer, tips, berättelser och fakta kan du också bli en ninja till att ankra.

Det är inte en tråkig faktabok, som bara upprepar en massa fakta.

Den kompletta manualen till ankring
“Ankarliv – lär dig att ankra och få fler upplevelser med din båt” lär dig genom många illustrationer, inspirerande historier och exempel hur du:

  • Väljer det rätta ankaret
  • Hittar den ideella ankarplatsen
  • Får ankaret att sitta fast
  • Säkrar dig om att du kan få upp ankaret igen
  • Ankrar i vikar med många båtar
  • Skärgårdsankrar
  • Undviker att bryta mot de oskrivna reglerna på ankarplatsen
  • Många roliga historier
  • Och mycket mera

“Ankarliv – lär dig att ankra och få fler upplevelser med din båt” är den kompletta manualen till att på ett enkelt sätt få ännu fler upplevelser med din båt genom att ankra tryggt och säkert.

Jag lovar dig: Efter att ha läst min nya bok kommer du verkligen kunna få ännu fler upplevelser med din båt. Upplevelserna finns lättillgängliga och du sparar t.o.m pengar under tiden. Pengar som du kan lägga på glass till barnen eller på en god flaska vin i solnedgången.

Boken släpps 6 december, men fram tills den 24.e november kan du förbeställa den direkt från förlaget och få den innan boksläpp.

>> Förbeställ hos Ocean Dream för 179:- med fri frakt <<

Om du förbeställer hos Ocean Dream är det även FRI FRAKT.

 

Ska “Ankarliv” kanske vara den första julklapp som du köper i år?